Jeg har -selvfølgelig- fået fremgangsmåden fra Camilla Plum. Hvis man vil læse mere er det "Sødt" side 60.
19 august 2009
Mirabellesyltetøj
Mirabellesyltetøj er virkelig godt. Og for tiden er der mirabeller over det hele. Selv om de gule mirabeller ikke er så spændende som blommer når de er friske, så er der altså masser af syrligsød spunk i det færdige produkt. Og det er nemt.
De skyllede frugter kom i en stor gryde over lav varme med det vand der hang ved. Opskriften foreslog at man tilsætter ca. halvdelen af frugtens vægt i sukker, men mine mirabeller var sure, så jeg endte nok nærmere med 70-75% af vægten i sukker. Man må smage på det. Jeg havde også 1/2 vaniliestang i gryden.
Frugterne begyndte at safte og revne, så stenene kom frem. Dem fiskede jeg op, mens det kogte stille og roligt.
Det tog lidt tid. Men man kan jo høre P1 imens. Da alle stenene var indfanget passede det med at syltetøjet var kogt færdigt, og helt klart og fint.
Fordampningen fra gryden, og mængden af sukker gjorde at det ikke var nødvendigt med hjælp til at gelere. Jeg bruger ikke atamon, for det meste bliver spist inden længe, men naturligvis rene, rene glas.
Se lige hvor fint det er!
Jeg har -selvfølgelig- fået fremgangsmåden fra Camilla Plum. Hvis man vil læse mere er det "Sødt" side 60.
Jeg har -selvfølgelig- fået fremgangsmåden fra Camilla Plum. Hvis man vil læse mere er det "Sødt" side 60.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
2 kommentarer:
Et godt råd til Mirabelle-elskere.
Fandt ud af, at min kirsebær- udstener er glimrende til at udstene mirabeller. Kan anbefales, - det går så meget hurtigere.
Mvh. Line
Tak! Det lyder som en god idé, for de deler sig ikke altid af sig selv, sådan som blommer gør. Nu mangle jeg så bare sådan en kirsebærudstener :-)
Send en kommentar