08 november 2007

Hvad blev der af september?

Jeg havde forventet en strålende varm september. Men den kom ikke rigtig, og så glemte jeg haven for en stund, og gik i køkkenet med alt det spiselige fra årets mest sprøde og saftige måned, som:
Havtorn fra Tippen

Sandkage med frisk rosmarin,

...og sukker på toppen.

Som man kan spise med æblemos lavet af de hér. (Okay, det er en pære øverst til venstre.)

Eller tilberedning af min mosters høst af bønner.

Så de kommer til at se sådan ud.

Og grønt i saltlage til pickles

Og lidt af det hér...

7 kommentarer:

Jens Jakob Jensen sagde ...

Ej, nu blev jeg sulten... Og lidt misundelig.

Anonym sagde ...

Hvornår var det nu, man skulle komme til den der middag?

:-)

Anonym sagde ...

Aherm... Frk. Jensen - jeg vil hellere spørge dig, end frekventere din navnesøsters vidt berømmede kogebog... De der grøntsager i saltlage til pickles... how to?

frkjensen sagde ...

Hej Jens Jakob! Hvorfor misundelig?

Og i er begge to velkomne til middag :-D


@ Nadja - Faktisk besluttede jeg, efter grundig research, at gøre præcis som min 1966-udgave af Frøken Jensen foreskrev. Med en anelse (10%) mindre sukker. Grøntsagerne ligger i saltlage, skylles og blancheres i kogende vand.Herefter bliver de lagt i glas og den kogende lage kommer på.

Det bliver klassiske, krydrede, sprøde sur-søde pickles. virkelig godt, og virkelig umagen værd!

Jeg kan også varmt anbefale den jævnede variant, hvor lagen jævnes og tilsættes karry, sennepspulver og gurkemeje. Det bliver sådan lidt remuladeagtigt med sprøde stykker syltede grøntsager. Virkelig godt i en sandwich, eller blandet med mayonaise. Mmmmmmmm!!!!


OG så kan man bruge strategisk afleverede glas pickles til at skaffe sig venner... for alle elsker det, men der er ikke så mange der lige kan overskue selv at gå i gang :-)

Sig til hvis du skal vide mere!

Jens Jakob Jensen sagde ...

Lidt misundelig fordi jeg ikke selv sætter tid af til den slags... Tror det er vigtigt at forkæle sig selv lidt - og måske vælge sine overspringshandlinger med omhu ? ;)

Synes det ville være fantastisk hvis du inviterede alle dine læsere på middag en dag :-D

Anonym sagde ...

Tak for opskrift. Lyder rigtigrigtig godt. Selv har jeg lige lagt tre svineskanker i saltlage. De skal ligge til på tirsdag, hvor de skal onduleres sammen med noget surkål i en stegeso. Som et alternativ til valgflæsk...

Hjemmesaltede pickles havde været godt til. Og hvis det ikke lige var fordi, du allerede havde vundet mit venskab gennem gode kommentarer på min blog, var et glas hjemmelavede pickles helt sikkert en anbefalelsesfærdig vej frem :-)

Og den kun-lettere-fremprovokerede-middagsinvitation:
JO tak - meget gerne!

frkjensen sagde ...

Ohoooo! Det lyder sådan lidt Alsace-agtigt. Eller måske østeuropæisk med det dér surkål?