Bladene kan også spises, selv om de er temmelig lodne. De har samme fine agurkesmag.
Bladene indeholder også et stof, der er giftigt for leveren*, men det forhindrer heldigvis ikke tyskerne (der ikke er så bange for pflanzenheilkunde-agtige egenskaber som vi er herhjemme i Skandinavien) i at bruge dem i forskellige retter. Eller bare fint snittet i salat. Det kan man læse mere om på den tyske wiki.
*Derfor skal man ikke bruge hjulkrone i store mængder. Flere liter hjulkrone-te og dagen er næppe en god ide.
3 kommentarer:
i dk ? Jeg har en lang stribe Hjulkrone i min have og jeg er vild med den. Jeg ved bare ikke hvad man kan bruge bladene til!!
Inge
okJeg opsummerer lige starten af mit indlæg...
Hvad bruger man hjulkrone bladene til i dk?
Hej Inge
Jeg tror ikke rigtig man bruger dem til noget herhjemme.
Men som sagt. Blomsterne ser smukke ud og smager dejligt i salater. Og bladene har den samme fine agurkesmag (hvis man kan klare det lidt lodne).
Min veninde og jeg fandt en gang en opskrift på hjulkrone-ravioli, men jeg fik aldrig afprøvet den. Men måske kunne de bruges (i mindre mængder) på samme måde som spinat?
Fortæl endelig hvis du finder på noget :-) !
Send en kommentar