27 juli 2007

Hjulkrone


Var blandt mine første frøindkøb. Jeg dryssede frøene ud med løs hånd, sådan lidt over det hele. Op kom hjulkronerne, og nu sår de sig selv. Man passer bare lige på ikke at luge de nye planter væk. Jeg tror de fleste ved at blomsterne kan spises. De smager mildt og fint af agurk, og er herlige at drysse på grøn salat.

Bladene kan også spises, selv om de er temmelig lodne. De har samme fine agurkesmag.

Bladene indeholder også et stof, der er giftigt for leveren*, men det forhindrer heldigvis ikke tyskerne (der ikke er så bange for pflanzenheilkunde-agtige egenskaber som vi er herhjemme i Skandinavien) i at bruge dem i forskellige retter. Eller bare fint snittet i salat. Det kan man læse mere om på den tyske wiki.

*Derfor skal man ikke bruge hjulkrone i store mængder. Flere liter hjulkrone-te og dagen er næppe en god ide.

3 kommentarer:

inge sagde ...

i dk ? Jeg har en lang stribe Hjulkrone i min have og jeg er vild med den. Jeg ved bare ikke hvad man kan bruge bladene til!!
Inge

inge sagde ...

okJeg opsummerer lige starten af mit indlæg...

Hvad bruger man hjulkrone bladene til i dk?

frkjensen sagde ...

Hej Inge

Jeg tror ikke rigtig man bruger dem til noget herhjemme.

Men som sagt. Blomsterne ser smukke ud og smager dejligt i salater. Og bladene har den samme fine agurkesmag (hvis man kan klare det lidt lodne).

Min veninde og jeg fandt en gang en opskrift på hjulkrone-ravioli, men jeg fik aldrig afprøvet den. Men måske kunne de bruges (i mindre mængder) på samme måde som spinat?

Fortæl endelig hvis du finder på noget :-) !